Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ποιοι είναι οι 144.000 σφραγισμένοι της Αποκάλυψης του Ιωάννη..





*Από το επίκαιρο, συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό βιβλίο του Μοναχού Μάξιμου Γαβριήλ του Αγιορείτη
Ο Απόστολος Ιωάννης δεν βλέπει την διενέργεια του σφραγίσματος, ακούει μόνο το
αποτέλεσμα της σφραγίσεως, που ήταν 144.000 πιστοί από τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ.
Δεν βλέπει το σφράγισμα των πιστών, διότι, είναι μυστικό, ψυχικό και πνευματικό. 
Ο αριθμός των σφραγισμένων φυσικά δεν είναι πραγματικός και ακριβής, αλλά συμβολικός. 
Επίσης ούτε οι σφραγισμένοι είναι μόνο από τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, αλλά από όλες τις φυλές και τα έθνη όλου του κόσμου. 
Μας κάνει εντύπωση και είναι απορίας άξιον, πως ο Θεός θα σφραγίσει και από τις δώδεκα φυλές των Εβραίων, διότι ως γνωστόν είναι αποστάτες, άπιστοι και Θεοκτόνοι. 
Αυτό, όμως δεν πρέπει να μας παραξενεύει, επειδή είναι αποδεδειγμένο ότι στις ημέρες μας υπάρχουν πάρα πολλοί Χριστιανοί Εβραίοι. 
Έτσι οι Προφήτες Ησαϊας, Αμώς, Ιεζεκιήλ, Δανιήλ και ο Απόστολος Παύλος βγήκαν αληθινοί και πραγματικοί, διότι προφήτεψαν την επιστροφή του Ισραήλ στην αληθινή πίστη και στα πάτρια εδάφη της Ιερουσαλήμ. 
Το 1948 ο Θεός επέτρεψε την επιστροφή και την δημιουργία του ισραηλιτικού κράτους. 
Έχει επισυνάξει εκατομμύρια Εβραίων στο Ισραήλ από όλα τα έθνη, μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι και ορθόδοξοι χριστιανοί, διότι προσήλθαν από ορθόδοξες χώρες Ρωσία, Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Ουκρανία κ.α. Επίσης, έχει και Χριστιανούς άλλων ομολογιών καθολικοί, προτεστάντες, αγγλικανοί κ.α…
Ο γέροντας Παϊσιος, όταν πήγε στα Ιεροσόλυμα, και συγκεκριμένα στην Ναζαρέτ, είδε κάποιον κρυπτοχριστιανό Εβραίο να πίνει από το αγίασμα. Τότε αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλοί κρυπτοχριστιανοί Εβραίοι, που φοβούνται να εκδηλωθούν, διότι διώκονται, αργότερα είπε θα βαφτιστούν περισσότεροι και αυτοί θα είναι οι καλύτεροι φίλοι μας.
Επίσης, πρέπει να πούμε ότι σε όλη την Καινή Διαθήκη, όταν αναφέρεται στις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, εννοεί όλες τις φυλές και τα έθνη του κόσμου. 
Ο Χριστός όταν λέει στους Μαθητές Του ότι θα καθίσουν σε δώδεκα θρόνους για να κρίνουν τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, δεν εννοούσε μόνο τους Εβραίους, αλλά όλες τις φυλές της γης. 
«Ο δε Ιησούς είπεν αυτοίς· αμήν λέγω υμίν ότι υμείς οι ακολουθήσαντές μοι, εν τη παλλιγενεσία, όταν καθίσει ο υιοός του ανθρώπου επί θρόνου δόξης αυτού, καθίσεσθε και υμείς επί δώδεκα θρόνους κρίνοντες τας δώδεκα φυλές του Ισραήλ».
Ένας άλλος λόγος, που μας επιτρέπει να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι δεν αναφέρεται ο Ιερός Ευαγγελιστής στις συγκεκριμένες φυλές του Ισραήλ, είναι πρώτον, όταν τις αναφέρει δεν κρατά την σωστή ιεραρχική τους σειρά, αλλά βάζει τον Ιούδα πρώτο αντί για τρίτο. 
Και δεύτερον, δεν αναφέρει καθόλου την φυλή του Δαν, από την οποία, σύμφωνα με τον Άγιο Ειρηναίο Λουγδούνου, τον Ωριγένη και τον Ιππόλυτο Ρώμης, θα προέλθει ο αντίχριστος. 
Άρα είναι φανερό ότι δεν μιλά κυριολεκτικά και συγκεκριμένα μόνο για τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, αλλά για όλους τους πιστούς κάθε φυλής και έθνους…
*απόσπασμα από το κείμενο


από το βιβλίο: «Ερμηνεία της Αποκάλυψης κατά την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες» – του Μοναχού Μάξιμου Γαβριήλ του Αγιορείτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ





ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"