Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ο Richard Gere στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων



Το απόγευμα της Παρασκευής στις 10  Μαρτίου, ο ηθοποιός κ. Richard Gere επεσκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μαζί με τους κ. Τζαμάλ Νάσρη καί Ζάχη Χούρη
Εκεί τον δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, μετά
Πατέρων Αγιοταφιτών, τού Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, τού Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου Γέροντος Αρχιγραμματέως, τού Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίου και τού Αρχιδιακόνου π. Μάρκου.
Ο Μακαριώτατος μίλησε στον Richard Gere για τα στάδια της Ορθοδόξου ασκήσεως: μετανοίας, εξαγνισμού, φωτισμού και θεώσεως. 
Από την πλευρά του ο κ. Gere μετέφερε στον Μακαριώτατο την εκτίμηση  και τον σεβασμό τού Δαλάι Λάμα, τον οποίον στο παρελθόν ο Μακαριώτατος είχε συναντήσει.
Ο Μακαριώτατος είπε επίσης στον κ. Gere ότι για την Ορθόδοξη Εκκλησία ο άνθρωπος είναι το «μέγα τραύμα», το οποίο θεραπεύεται μέσω των μυστηρίων τα οποία εδράζονται  επί του προσλαβόντος δια της ενανθρωπήσεως Του όλη την ανθρώπινη φύση, Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
 Επίσης ανέφερε ο Μακαριώτατος ότι ο Ναός της Αναστάσεως είναι το αγιότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης, ένθα προσέρχονται αδιακρίτως και απεριορίστως οπαδοί όλων των θρησκειών.
Ως ενθύμιο της επισκέψεως, ο Μακαριώτατος προσέφερε στον κ. Gere εικόνα της Θεοτόκου, εικόνα τού Αγίου Κουβουκλίου και μετάλλιο των 2.000 ετών Χριστιανοσύνης και το έμβλημα «Φύλακες Τάφου»  τού Πατριαρχείου.
 Ο κ. Gere ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο για την επίσκεψη, τα δώρα και την ευλογία.




ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"  

http://ikivotos.gr/post/4660/o-richard-gere-sto-patriarxeio-ierosolymwn