Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

«Πύρινος» Αμβρόσιος κατά υπουργού Παιδείας: «Προωθείς την αθρησκεία και την ομοφυλοφιλία»



Μέσα από ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολήτης Καλαβρύτων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος στρέφεται κατά του υπουργού Παιδειας Κώστα Γαβρόγρου και της «θεματικής εβδομάδας»...
στα σχολεία όπου πρόκειται να συζητηθούν οι
έμφυλες σχέσεις και κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας πως προωθεί την α-θρησκεία  και την ομοφυλοφιλία μέσα από το νέο πρόγραμμα σπουδών που θέλει να προωθήσει το Υπουργείο. 
Ο Μητροπολήτης Αμβρόσιος καλεί την Ιερά Σύνοδο, που συνεδριάζει σήμερα, να «καταδικάσει την άφρονα ενέργεια του Υπουργού Παιδείας» λέγοντας πως «ο Σοδομισμός δεν χρειάζεται ως μάθημα στα παιδιά μας».



Η ανάρτηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου: 

«ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ

 ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΡΩΣ!

 Επιστρέφοντας μόλις προχθές από ένα υπηρεσιακό μας ταξίδι στην Νέα Υόρκη γευθήκαμε μια ακόμη  πικρή γεύση από την  συμπεριφορά των αθέων, οι οποίοι μας Κυβερνούν!
Πρόκειται για την δημιουργία της λεγομένης «θεματικής εβδομάδας», την οποία ο κ. Γιαβρόγλου, Υπουργός της Παιδείας και της α-θρησκείας εισηγείται στα Δημόσια Σχολεία, με θέμα τις«έμφυλες σχέσεις».   

Απουσιάζοντας δεν γνωρίζω ακριβώς τις αντιδράσεις ημών των εκκλησιαστικών παραγόντων.
 Καθώς, διερευνητικά συζητούσαμε το θέμα με τους εν Κυρίω συνεργάτες μας, πληροφορηθήκαμε, με αρκετή δε ικανοποίηση, ότι αρκετοί Ιεράρχες έχουν εκφράσει δημοσίως της αντίθεσή τους στο νέο αυτό ηθικό κακούργημα, που επιχειρείται σήμερα στα Δημόσια Σχολεία! Μας παρουσίασαν μάλιστα και δημοσίευμα της ημέρας αφίξεώς μας (02.02.2017) όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κατηγορεί ευθέως τους παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, ότι«Προωθούν την ομοφυλοφιλία με τις έμφυλες ταυτότητες»(βλ. Εφημερίδα Μακελειό, σελ.16). Χωρίς ίχνος εντροπής δηλ. το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να «διαφημίσει» τις ανώμαλες σχέσεις στα Ελληνόπουλα, ώστε αυτά να μη αποστρέφωνται πλέον τους διάφορους Ομοφυλόφιλους, αλλά ίσως - ίσως και να μάθουν, ότι και αυτός ο τρόπος ζωής και σχέσεων είναι ένας κοινωνικά αποδεκτός τρόπος ζωής!!!!!! 
Τώρα μάλιστα που, με Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει νομιμοποιηθή ο Σοδομισμός, επιπροσθέτως δε έχει δοθή το δικαίωμα νομίμου κτήσεως τέκνων από τα «ζευγάρια» αυτά, όλα αυτά θα θεωρούνται πλέον ως «νόμιμα και φυσιολογικά!»

Έτσι, λοιπόν, τα παιδιά μας  θα μάθουν όλα αυτά τα πολύ ....ωφέλιμα πράγματα για την περαιτέρω ζωή τους! Πλήν όμως τι κρίμα! Εντελώς αδιάντροπα εισάγεται στις ψυχές των παιδιών η πιο σιχαμερή σαρκικής φύσεως ανθρώπινη σχέση! 

Τίνων άραγε τα σχέδια υπηρετούν οι άθεοι Κυβερνήτες μας; Προφανώς της λεγόμενης «παγκοσμιοποίησης», η οποία θέλει να μετατρέψει την ανθρώπινη Κοινωνία σε ένα σύνολο «παλαβών», άμυαλων δηλ. πολιτών, οι οποίοι δεν θα ημπορούν πλέον να αναγνωρίζουν «το μαύρο από το άσπρο», καθώς θα είναι θύματα αυτού του λεγόμενου «αχταρμά», για τον οποίο προφητικά, θά έλεγα, ωμιλούσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κυρός Χριστόδουλος!

Ερχόμενος από την Νέα Υόρκη, όπου εκεί όλα τα σατανικά σχέδια αποδιοργανώσεως της ανθρώπινης Κοινωνίας μελετώνται καί προωθούνται ανά τόν πλανήτη μας, σας μεταφέρω την είδηση, ότι και εκεί στα πεζοδρόμια υπάρχουν ειδικές θήκες, απ' όπου, είτε με χρήματα, είτε και δωρεάν, μπορεί κάποιος να πάρει την εφημερίδα της προτιμήσεώς του. 
Έως εδώ βέβαια δεν υπάρχει κάτι τι παράδοξο ή και το καινούργιο! 
Το φαινόμενο είναι γενικό! 
Στην περίπτωση όμως της Ν. Υόρκης το περίεργο είναι ότι στην θήκη-προθήκη, όπου διατίθενται οι εφημερίδες υπάρχουν δύο «φρικιαστικά» πράγματα:
  
Στην προθήκη προωθήσεως των εφημερίδων, που συναντάμε  στο πεζοδρόμιο, αναγράφεται η επιγραφή «Gay City», δηλ. Νέα Υόρκη, « η πόλη των Ομοφυλοφίλων», και

Μέσα εκεί, μεταξύ των άλλων εφημερίδων διατίθεται και μία η οποία έχει τίτλο  «The Gay City News» καί με υπότιτλο: «Serving Gay, Lesbian, bi and trasgender New York»!!!!

Έφερα, λοιπόν, μαζί μου ένα φύλλο αυτής της εφημερίδος και προβληματίζομαι, εάν πρέπει να το αποστείλω στον κ. Υπουργό της α-Παιδείας, προκειμένου να εμπλουτίσει την ύλη του, δηλ. το εποπτικό υλικό, του φακέλλου: «έμφυλες σχέσεις»!!!!!! 

 Η ανησυχία, η οποία έχει κατακυριεύσει την ψυχή μου, αναφέρεται στην αντίδραση της εκκλησιαστικής  Δοικήσεως, δηλ. της Ιεράς Συνόδου, την οποία δεν είδαμε. Αντιθέτως η ως προαναφερθείσα εφημερίδα γράφει τα εξής εξωφρενικά: «Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου άφησε να εννοηθεί, ότι η Ιεραρχία συμφωνεί με τις έμφυλες ταυτότητες. Αλήθεια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όντως συμφωνεί;», διερωτάται η  Εφημερίδα (Μακελειό, 02.02.2017, σελ. 16). 

Αυτό και μόνο το γεγονός, ταπεινά φρονούμεν, υποχρεώνει την Ιερά Σύνοδο να εκφράσει αμέσως και χωρίς την παραμικρή αναβολή την αντίρρησή Της!
 Και όχι μόνον αυτό, αλλά και νά κινητοποιήσει όλες τις υγιείς δυνάμεις  της Κοινωνίας, ώστε να αποτραπεί αυτή η επιχείρηση «της μυήσεως» των μαθητών στα μυστικά της  Ομοφυλοφιλίας! 
Να ξεσηκωθούν, μεταξύ άλλων, και οι γονείς! 
Δέχονται αυτές τις «μυήσεις» στα παιδιά τους; 

Από τη θέση αυτή, λοιπόν, απευθύνουμε  την παράκλησή μας, τήν θερμή έκκλησή μας πρός την Ιερά Σύνοδο, όπως το ταχύτερο δυνατό συνέλθει και καταδικάσει άνευ τινος ενδοιασμού την ανήθικη αυτή ενέργεια και συμπεριφορά των παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας και εκμαυλισμού της νεολαίας μας! 
Να καλύψουν δηλ. ηθικά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ. Ιερώνυμο, ο Οποίος -μετά το παραπάνω σχόλιο της εφημερίδος- παραμένει έκθετος στην Κοινή Γνώμη! 

Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί, Συνοδικοί Σύνεδροι,
Αδελφικώς παρακαλούμεν, σπεύσατε!
 Αποκαταστήσατε τήν αλήθεια! Καταδικάσατε αυτήν την άφρονα ενέργειαν του Υπουργού Παιδείας!
 Ο Σοδομισμός ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ως μάθημα στα παιδιά μας! 
Παρακάτω αναδημοσιεύουμε μιά Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία για την μη κατάργηση της «Αντιγόνης» από την διδακτέα ύλη, την οποία και επικροτούμεν εκθύμως.      
Εν Αιγίω, 8η Φεβρουαρίου 2017 
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

**************
ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΊΑΣ: 

ΝΑΙ ΣΤΙΣ "ΈΜΦΥΛΕΣ ΣΧΈΣΕΙΣ", ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΌΝΗ

Η Ένωση Φιλολόγων καταγγέλει πως ούτε η δικτακτορία δεν κατήργησε την "Αντιγόνη" και τον "Επιτάφιο" από τα σχολεία. Ο Γαβρόγλου επιμένει στη συζήτηση για τις «έμφυλες σχέσεις» στις τάξεις, καθώς η «θεματική εβδομάδα» θα είναι υποχρεωτική.

«Ναι» στη συζήτηση για τις έμφυλες σχέσεις στα σχολεία και «όχι» στην «Αντιγόνη», λέει το υπουργείο Παιδείας. Μετά τον περσινό σάλο με τις αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας και τον περιορισμό των Αρχαίων Ελληνικών, τώρα το υπουργείο  ανοίγει νέο μέτωπο με τους φιλολόγους βάζοντας ξανά στο στόχαστρο το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την αντίθεσή της  για την προτεινόμενη κατάργηση της διδασκαλίας της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή από το Λύκειο. Οι φιλολόγοι εκφράζουν τους φόβους τους καθώς την περσινή χρονιά δημιουργήθηκε  σάλος με  τις  απόψεις του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, σε ό,τι αφορά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και το Μικρασιατικό Ελληνισμό ενώ προωθήθηκαν αλλαγές για να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α' Λυκείου κεφάλαια για τον Μινωικό και τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό.

Για το λόγο αυτό η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της για την προτεινόμενη κατάργηση της διδασκαλίας της «Αντιγόνης» ενώ την ίδια ώρα ανοίγει άμεσα η συζήτηση στα σχολεία για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και τρανσέξουαλ, στο πλαίσιο ειδικά αφιερωμένης «θεματικής εβδομάδας».

«Η διδασκαλία της Αντιγόνης δεν καταργήθηκε ούτε κατά την  επτάχρονη δικτατορία, ενώ η αγέρωχη στάση της ηρωίδας του έργου αποτέλεσε διαχρονικά παγκόσμιας εμβέλειας πρότυπο που ενέπνευσε και εμπνέει  την πολιτισμένη ανθρωπότητα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων.

Οι φιλολόγοι, που έχουν χτυπήσει  «καμπανάκι» πολλές φορές στο υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και της ιστορίας, διατυπώνουν την ανησυχία τους, σχετικά με την επιχειρούμενη, σύμφωνα με πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κατάργηση του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από το ωρολόγιο πρόγραμμα γενικής παιδείας  της Β΄ Λυκείου. 

Η Ενωση Φιλολόγων επισημαίνει τον «εξοβελισμό ενός ακόμα εμβληματικού για την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης κειμένου, της Αντιγόνης του Σοφοκλή, που μέχρι σήμερα διδάσκεται από το πρωτότυπο επί δίωρο σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές που φοιτούν στην αντίστοιχη τάξη» και υπογραμμίζει:

«Ελληνικό σχολείο όμως χωρίς τον Θουκυδίδου Περικλέους Επιτάφιο και χωρίς την Αντιγόνη του Σοφοκλή είναι σχολείο με δυσαναπλήρωτο έλλειμμα παιδείας, χωρίς ουσιαστική αγωγή δημοκρατίας, χωρίς μαθητεία στην  αντίσταση απέναντι στις αυθαιρεσίες της εκάστοτε εξουσίας και χωρίς ανάδειξη, ως υπέρτατης αξίας, της αγάπης».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦ απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόταση του ΙΕΠ και καλεί τους φιλολόγους και κάθε σκεπτόμενο και ευαίσθητο πολίτη της χώρας να πλαισιώσουν την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και τους τοπικούς συνδέσμους φιλολόγων στον κοινό μας αγώνα για την προάσπιση του ανθρωπιστικού χαρακτήρα και των ποιοτικών παραδόσεων της παιδείας μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ανοίγει η συζήτηση για  τις έμφυλες σχέσεις και τις εξαρτήσεις στα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να εισάγει στα σχολεία την ενημέρωση για θέματα που αφορούν σε γκέι και έμφυλες καταστάσεις, στο πλαίσιο ειδικά αφιερωμένης «θεματικής εβδομάδας». Και για το λόγο αυτό ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου στέλνει νέα εγκύκλιο με διευκρινήσεις που κοινοποιείται ηλεκτρονικά στους σχολικούς συμβούλους ενώ δίνει και παράταση στα σχολεία για την υποβολή σχετικών σχεδίων.»

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


pronews.gr